Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei locuinte sunt ferestrele acesteia. Iar pentru a avea ferestrele perfecte, este extrem de important sa fim bine informati.

Iata 5 aspecte utile pe care este bine sa le stim despre ferestre:

  1. Ferestrele ineficiente cresc cu cca 25% factura de energie a unei locuinte. Costurile pot fi reduse cu pana la 15%, daca vom instala ferestre termopan cu 2 foi, sau cu pana la 25 ~ 30 %, daca vom instala structuri de sticla cu 3 foi de geam.
  2. Zgomotul de afara se reduce simtitor, daca vom folosi geamuri termopan ce includ cel putin o foaie duplex ce asigura si o protectie in caz de spargere. Cu cat este mai mare grosimea sticlei, cu atat vom avea si o locuinta mai linistita.
  3. Durata de viata a ferestrelor este de 25 de ani. Ele incep sa nu mai fie functionale atunci cand nu se mai inchid corect sau cand colecteaza condens pe suprafata panourilor.
  4.  Ferestrele din PVC au preturi accesibile si costuri de intretinere reduse.
  5.  Sticla 4SeasonEvolution pozitionata la exteriorul pachetului de sticla, are un strat fin metalic care pastreaza caldura in casa in timpul iernii si in afara casei in timpul verii. Deasemenea, ajuta si la reducerea costurilor cu energia electrica, blocand razele ultraviolete si permitand totodata ca 95% din lumina sa treaca mai departe. Toate acestea, ajuta mai mult, cand in structura de sticla, se trece si foaia LowE, foaie care se pozitioneaza de regula, la interiorul casei, la mijloc fiind sticla clara.