Indiferent de seria profilului pvc, avem 6 mm grosime peste oricare alt profil existent pe piata, insa nu este acesta un avantaj daca nu vine la pachet cu o proiectare corecta a ferestrei sau a usii.

Cantitatea si calitatea granulelor din pvc, este foarte importanta la rezistenta in timp, nu pe termen scurt

Proiectarea si executia unei ferestre:

  • avantajul unei ferestre la cote pana in minim 600 mm, este ca aceasta beneficiaza de feronerie montata corect, fara a se simtii fortarea la inchidere – deschidere
  • este avantajoasa armatura de 2 mm grosime, atat in toc cat si in cercevea, mai ales la profilele color, astfel se evita riscul de dilatare – contractare a profilului.
  • cadrele ce depasesc 3500 mm, le impartim, introducem un cuplaj H cu armatura, pentru rezistenta si evitarea deformarii profilului.
  • un avantaj foarte mare il are si perforarea suruburilor din profil in armatura, la distante de 250 mm intre ele, astfel cu armatura de 2 mm deformarea ramelor este stopata.

Montajul:

Daca respectam acele norme de proiectare si executie a unei ferestre PVC (mai sus specificate), iar la montaj nu respectam criteriile de baza , acea fereastra isi pierde din calitate, nu neaparat la momentul montajului, dar in timp poate crea neplaceri beneficiarului.
Asezarea in boloboc, numarul de suruburi (in functie de cotele cadrului care se monteaza) pentru prinderea in zidarie, calarea corecta a sticlei (calarea gresita atrage automat probleme), sunt punctele de baza care nu au voie sa fie tratate superficial.