A fost odata ca-n povesti,
A fost ca niciodata,
In departatul Bucuresti,
O fereastra minunata.

Si era una in oras,
Si mandra-n toate cele,
Profil BluEvolution ea avea,
De tot iesea din scheme.

Cu siguranta va amintiti cu drag de povestile spuse de parinti si bunici in copilarie.

Ei bine, daca ar fi sa spunem in cateva cuvinte povestea primelor ferestre cu profil BluEvolution in Romania, am putea incepe cu cele doua strofe de mai sus.

Inca de acum 4 ani, cand am vizitat fabrica celor de la Salamander, aflata in Germania, la Tarkheim, mi-am dat seama ca acest profil, BluEvolution, nu are concurenta pe piata din Romania.

  • Este un profil complex, care te lasa sa jonglezi foarte mult cu structuri de geam termopan de la 36 mm pana la 60 mm, lasand in urma structurile de geam termopan deja devenite clasice gen tripan 40 mm.
  • Grosimea profilului este de 92 mm, cu sase camere (gurile rele spun ca 6 camere este doar un moft, sa zicem ca asa este, dar pentru a ajunge la o astfel de grosime a profilului in care sa-ti permita si o sticla foarte grea si groasa de 60 mm ai nevoie de o rigiditate cat mai mare).
  • BluEvolution se lauda cu trei randuri de garnituri mai late decat la seriile precedente, dintre care doua sunt pe cercevea si una pe toc ajutand astfel sa formeze un vid in momentul care cerceveaua se imbina cu tocul.
Ne putem mandri ca in 2011, am fost primii din Romania care am introdus profilul BluEvolution pe piata, iar de atunci, comenzile, lucrarile de calitate si beneficiarii multumiti, curg neincetat.