Seria de profil BluEvolution de la Salamander mi-a captat atentia de acum doi ani cand am fost invitat laSalamander Industrie Produkte , fabrica aflata in orasul Türkheim la 50 km de München – Germania, unde ne-a fost prezentat acest profil care mie cel putin de la primul contact vizual pe care l- am avut cu o mostra de coltar BluEvolution am spus ” DA, ACESTA ESTE PROFILUL CARE NU ARE CONCURENTA “.  Acest profil nu are concurenta, la fel cum nici seria 3D nu a avut concurenta pe piata de profile PVC. Este un profil complex, ce te lasa sa jonglezi foarte mult cu structuri de geam termopan de la 36 mm pana la 60 mm, lasand in urma structurile de geam termopan deja devenite clasice gen tripan 40 mm care din punctul meu de vedere dar si testat , nu are eficienta structurilor ce au macar o bagheta dintre foi mai mare de 20 mm. Grosimea profilului este de 92 mm, cu sase camere ( gurile rele spun ca 6 camere este doar un moft , sa zicem ca asa este dar pt a ajunge la o astfel de grosime a profilului in care sa -ti permita si o sticla foarte grea si groasa de 60 mm ai nevoie de o rigiditate cat mai mare ), trei randuri de garnituri mai late decat la seriile precedente dintre care doua sunt pe cercevea si una pe toc ajutand astfel sa formeze un vid in momentul care cerceveaua se imbina cu tocul .

261120111999

lucrare pe aceasta serie de profilBluEvolution cu sticla de 60 mm care a fost comparat cu alte profile atat PVC cat si aluminiu (dar cade din start cand vine vorba de case pasive ), care au trecut la o grosime mai mare de 76 mm . Aliniate toate variantele de profil , acest BluEvolution le taie fata celorlalte variante fara nici un fel de retinere , este mult prea impunator , mult prea multa siguranta iti transmite, e… Uuau .

051220112059

Pentru ca nimeni nu a mai facut structuri de geam termopan 60 mm , a trebuit sa stau destul de mult timp pentru a le creea deoarece se doreau toate variantele posibile ca in final , dupa 2 saptamani de munca la ele, au ramas pentru aceasta lucrare patru variante . Poate va intrebati de ce a durat atat de mult, 2 saptamani … e simplu dar in acelasi timp si complicat deoarece trebuia sa primim ok -ul de la Siegenia ( feronerie ) ca se poate executa si mai ales sa reziste fereastra la greutatea de peste 40 kg/mp doar sticla . S-a pus feronerie cu coltari de sustinere la cele doua colturi de la baza ferestrei unde greutatea era prea mare , astfel incat fereastra sa fie sigura . Toate calculele si executia lucrarii a respectat 100 % normele tehnice .
Prima bara de cercevea taiata ….:)

 

Imobilul are izolare termica sub coeficientul pentru case pasive de 0.7 W/mpK, ajungand undeva la 0.5 -0,4 W/ mpK . Ajuta foarte mult si polistirenul care se placheaza pe casa , aici vorbim de polistiren de 15 mm .

FERONERIA – este Siegenia cu coltari de sustinere si strangere a ferestrei ( cercevelei ) pe toate cele patru laturi iar la baza ferestre ( partea de jos ) avem rotita ce ajuta in momentul care se apropie fereastra de toc sa o salte foarte fin pe toc , ajutand -o sa se aseze pentru a putea fi inchisa sub presiune perimetrala unde avem si opt blocatori la ferestre in doua canate.

 

A doua lucrare ( zona Chiajna – Bucuresti ) pe seria de profil BluEvolution , dar de aceasta data, pe langa structura de sticla care este tot de 60 mm  ( doar ca aici foile s au dorit 6 / 28 / 4 / 16 / 6 ) avem deschideri ( dubla deschidere ) ale ferestrelor pe forme curbe.